The best Side of κυπαρισια που θα μεινω
The best Side of κυπαρισια που θα μεινω
Blog Article
Διατηρώντας, λοιπόν, μέχρι σήμερα ανέπαφα από τον μαζικό τουρισμό το παραδοσιακό χρώμα και την υπέροχη γραφικότητά του, το Κυπαρίσσι, που συναντάται σχεδόν κρυμμένο στην άκρη της Λακωνίας, οφείλει την ονομασία του στα πολλά κυπαρίσσια που βρίσκονται στην περιοχή και αποτελεί έναν ανεξάντλητο προορισμό γεμάτο με μαγικά τοπία.
Οι εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης του χωριού με τα λευκά παραδοσιακά σπίτια και τις χρωματιστές λεπτομέρειες στα πορτοπαράθυρα, ταξιδεύουν το νου σε κάποιο από τα αγαπημένα και δημοφιλή νησιά του Αιγαίου.
Το Κυπαρίσσι είναι από τα χωριά στη Λακωνία που δεν περιμένει να συναντήσει κανείς. Πρόκειται για μια πραγματική έκπληξη, καθώς στο τραχύ τοπίο της περιοχής ανακαλύπτει κανείς έναν προορισμό που παραπέμπει περισσότερο σε νησί, παρά στις συνηθισμένες εικόνες που έχει κανείς στο μυαλό του για το άγριο και ταυτόχρονα γοητευτικά επιβλητικό τοπίο της Λακωνίας.
Εκεί που ο Πάρνωνας βουτά απότομα στη θάλασσα, εκεί που το Μυρτώο απλώνεται απέραντο ως τη γραμμή του ορίζοντα, εκεί φωλιάζει το Κυπαρίσσι. Σε μια πελοποννησιακή γωνιά που μοιάζει επικίνδυνα με την άκρη του κόσμου.
Η αρχιτεκτονική του έχει παραδοσιακά στοιχεία με γραφικά δρομάκια.
Τα Θέρμα είναι ιδιαιτέρως γνωστά για τις ιαματικές πηγές τους. Υπάρχουν πέντε, από τις οποίες λειτουργούν οι τρεις, πηγές Σπηλαίου, Απόλλωνα και Κράτσα.
Οδηγίες για το περιεχόμενο και αναφορά ακατάλληλου περιεχομένου
Για την here πρόληψη των προσβολών, συνιστάται να κλαδεύετε τις προσβεβλημένες άκρες και να τις καταστρέφετε. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εντομοκτόνα για την αντιμετώπιση της προσβολής.
Ενημέρωσε τους μεσίτες ότι ψάχνεις για ενοικίαση κατοικίας
Ο Εύδηλος είναι η ιδανική περιοχή, αν θέλετε να μετακινείστε κυρίως στη βόρεια πλευρά του νησιού, καθώς ο δρόμος από τον Άγιο Κήρυκο για τον Εύδηλο και τις άλλες περιοχές έχει πολλές στροφές και δεν είναι εφικτό να γίνεται καθημερινά.
Να το πάρει το… Ποτάμι; Αυτή είναι η ωραιότερη παραλία της Σάμου!
Πάνω στο λοφάκι που υψώνεται στη νότια πλευρά της Παραλίας βρίσκονται τα ερείπια κάστρου, που κάποιες πηγές αναφέρουν ως βυζαντινό, αν και είναι επίσης πολύ πιθανό να αποτελεί τμήμα της οχύρωσης της αρχαίας πόλης.
Σε ιερό σπήλαιο βρισκόταν το μαρμάρινο άγαλμα του Ασκληπιού. Η θέση αυτού του σπηλαίου βρίσκεται ψηλά στον βράχο, πάνω από το υδραγωγείο και ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει εκεί ακολουθώντας ένα μικρό, ανηφορικό μονοπάτι.
Ο φλοιός και οι ρίζες του δέντρου χρησιμοποιούνταν επίσης για ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας του πυρετού και των γαστρεντερικών προβλημάτων.